5 Exceltips

5 handige Exceltips die je vast al wist, maar niet toepast

Bol.com Algemeen

In deze blog deel ik met je 5 handige algemene tips bij het gebruiken van Excel. Doe je voordeel ermee en pas ze in de toekomst toe.

Kopie

Voordat je een Excelbestand gaat bewerken zorg dat je de origineel opslaat in originele staat, zodat je altijd naar die terug kan grijpen mocht het mis gaan. Dit geldt overigens ook voor andere bestanden als Word, databestanden of foto’s die je bewerkt. Het beste is om als je niet zeker bent hoe je volgende stap gaat uitpakken ook tussen kopieĂ«n te maken van je werk. Dan kan je altijd naar een eerdere versie terug gaan mocht iets mis gaan.

Basisboek Excel 2019, 2016 en Office 365
Basisboek Excel 2019, 2016 en Office 365
Score 0.0 van 5 sterren.
€19,99
Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

Zet volg stappen aan

In de nieuwe versies van Excel kan je zelfs een knop aanzetten die al de stappen noteert die je maakt, waardoor je een geschiedenis hebt van wat je gedaan hebt. Hierdoor kan je een stap ongedaan maken of je stappen nalopen. Erg handig!


Shortcuts

Gebruik shortcuts! Het maakt dat je sneller kan werken, maar een ander erg belangrijk punt voor het gebruiken van shortcuts is dat het repeterende handelingen voorkomt. Met shortcuts gebruik je minder de muis, waardoor de kans op muisarm verminderd wordt.

Microsoft Office Professional Plus 2019 Word excel License key PRO
Microsoft Office Professional Plus 2019 Word excel License key PRO
Score 5.0 van 5 sterren.
Mogelijk niet beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken

Help-functie

Tegenwoordig zijn de Helpfunctie van programma’s zoals Excel zeer uitgebreid. Soms bevatten ze zelfs voorbeelden en hoef je alleen de stappen te volgen. Doe je voordeel hiermee. Mocht je de Help niet snappen of te summier uitgelegd. Bijna alles wat je in Excel wilt doen is al een keer eerder door iemand anders gedaan en sommige hebben daar zelfs een stappenplan voor gemaakt. Dus hierbij is Google zeker je vriend. En mocht je er echt niet uitkomen of niet uren dit willen uitzoeken dan kan je altijd bij mij aankloppen 🙂 .

Durf

Nee de laatste tip is niet een knop in Excel, maar is een knop in jezelf die je moet aanzetten. Maak een kopie van je bestand en ga lekker klooien en knoeien in Excel als je de tijd hebt, want je komt er vast uit. Er is altijd een oplossing en door te doen kom je er. Dus durf te klikken in Excel!

Dit blog bevat affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou geen extra geld en je helpt mij om mijn research naar nieuw materiaal voor Niks met Cijfers te kunnen bekostigen. Dank je wel daarvoor! Wil je iets bestellen via Bol.com? Als je op de banner bovenaan het blog klikt steun je mij en mijn werk zonder dat het jou een cent meer kost. 

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Netwerk
Onderzoek
Guiselaine

Klanten

De lijst van mijn klanten vanaf 13 augustus 2012 toen ik mijn bedrijf oprichtte tot nu toe. Deze klanten hebben Niks Met Cijfers, maar moeten

Lees verder »
Geld verdienen
Geld
Guiselaine

Handige Links

Vandaag heb ik wat handige financiële links voor je van instellingen die ik zelf ook gebruik met uitleg wat je ermee kan en de voordeel

Lees verder »