Trainingen

De cursussen die ik deed in 2020 om nog beter met cijfers om te gaan

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Ik investeer best veel geld en tijd in mijn kennis vergroten door boeken te lezen, Youtubekanalen te kijken en cursussen/workshops te volgen. Voor Corona tijdperk ook door soms naar netwerk events te gaan, maar ja die zijn er nu voorlopig niet. Vandaag neem ik je mee in de workshops/cursussen die ik in 2020 volgde die iets te maken hebben met cijfers.

Super Simpel Beleggen

Ik begon het jaar met de Super Simpel Beleggen cursus. In maart bleek ik alle tijd van de wereld te hebben voor deze cursus daar we in de lockdown zaten. Ik bekeek iedere video minstens 2x, stelde vragen en ging oefenen. Het heeft resultaat gehad, want ik sloot het jaar bij mijn beleggers broker Degiro met winst af. Ik heb in de eerste instanties etf’s gekocht. In de cursus van Janneke wordt alles over etf’s uitgelegd, waardoor je daarna meteen aan de slag kunt.

Blondjes Beleggen Beter - Geactualiseerde editie
Blondjes Beleggen Beter – Geactualiseerde editie
In 7 stappen naar simpel en succesvol beleggen (ook in tijden van crisis)
Score 4.5 van 5 sterren.
€20,-
Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis
Gratis verzenden
Klik om dit product op bol.com te bekijken

Samen starten met beleggen

Ik wilde meer dan in etf’s beleggen en met de lockdown had ik de tijd. Dus volgde ik de cursus Samen Starten met beleggen van NowHerDays. In deze cursus ging het om analyseren van de individuele aandelen en hoe je een beleggingsplan maakte. Dus ging ik aan de slag met analyseren van verschillende bedrijven die ik interessant vond. Hierbij kwam mijn bedrijfseconomische achtergrond goed van pas. Ook was het handig dat er een Facebookgroep was gedurende de cursus waar je Bart (de docent) vragen kon stellen en met andere deelnemers aan de cursus kon sparren over aandelen en analyses van bedrijven. Dus beide cursus samen hebben bijgedragen aan een eerste succesvol jaar beleggen bij Degiro.

Effectieve data communicatie met Excel

Van heel andere order was de cursus Effectieve data communicatie met Excel. Deze zou een 1 dagstraining op locatie zijn, maar werd door de lockdown een online training. Een hele interessante training voor me waar ik veel leerde over Dataviz communiceren met Excel, maar het was pittig dat het online was en niet op locatie waardoor de interactie minder was. Ik moet nog aan de slag met wat ik hier geleerd heb. Geen haast.

Transformeer je Financiën

De lockdown gaf ruimte, want alle werk viel stil. Dus waarom niet nog een cursus. Ik volgde de cursus Transformeer je financiën 2x. Tijdens de lockdown als Instagram cursus en later in het jaar op Porterenee Academy. Met de aangeboden informatie transformeerde ik mijn administratie en budgetten. Dus handig nu de inkomensstroom op een laag pitje stond door de lockdown.

De Budget Boodschappen Cursus

Gelukkig kwam het werk weer opgang en werd de lockdown opgeheven, maar ik dacht die financiën ga ik dit jaar helemaal uitpluizen met cursussen en boeken. Dus ik deed bij Porterenee ook de cursus Budget Boodschappen Cursus. In deze cursus ging het om hoe je kan besparen op je boodschappen. Sommige tips ken je al en andere denk je nou van mij hoeft dat niet, maar van een aantal denkje handig ga ik toepassen.

Up Your Game Camp

Ondertussen dacht ik, ik wil mijn gehele bedrijf ombouwen, maar hoe. Dus nam ik contact op met Wonderlijk Werken en dat resulteerde in het volgen van hun Up Your Game Camp in Haaksbergen. In drie dagen werd Niks met Cijfers geboren, gebouwd en nagedacht over. Het was pittig, maar zeker de moeite waard. Ik heb de rest van het jaar steeds mijn aantekeningen bij gepakt die ik daar gemaakt had en ik had veel aan de sparingssessies om Niks met Cijfers uit te denken en de website verder te bouwen. Dus verwacht nog meer op Niks met cijfers de komende tijd.

Get Your Shit Together Aflostraining

In de zomer kwam ik de website FuckDieStudieSchuld tegen en inderdaad ik had ook nog een studieschuld. Dus met interesse las ik waar ze mee bezig was en schreef me in voor haar kleine online cursus. Met de cursus Get Your Shit Together Aflostraining bedacht ik een plan voor mijn studieschuld en startte met de uitvoer en ben het nog aan het uitvoeren.

Start Your Fire

Met de gedachte ik heb nu mijn budgetten meer dan ooit op orde, ik ben aan het investeren en mijn studieschuld aan het aflossen. Wat wil ik nog meer en heb ik toch wel geld voor nodig. Dus ging ik de online cursus Start Your Fire volgen in het najaar. Voordeel van deze cursus is dat er een community aan vast zit waarmee je kunt sparren. Daar profiteer ik nu nog van, heel fijn.

8 Trainingen die te maken hebben met cijfers

2020 bevatte voor mij dus 8 trainingen waarmee ik mijn cijfer game upgrade naar next level. Misschien denk je niet een beetje veel, maar we zaten grote periode in een lockdown met zeeën van tijd. Dus ik deed dit tussen het wandelen door en profiteerde optimaal van de lockdown. En sowieso heb ik altijd een budget voor trainingen en boeken. Dus ook dit jaar ga ik door met investeren in trainingen die mij verder brengen. Doe jij dat ook investeren in trainingen en boeken?

Dit blog bevat affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou geen extra geld en je helpt mij om mijn research naar nieuw materiaal voor Niks met Cijfers te kunnen bekostigen. Dank je wel daarvoor! Wil je iets bestellen via Bol.com? Als je op de banner bovenaan het blog klikt steun je mij en mijn werk zonder dat het jou een cent meer kost. 

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Netwerk
Onderzoek
Guiselaine

Klanten

De lijst van mijn klanten vanaf 13 augustus 2012 toen ik mijn bedrijf oprichtte tot nu toe. Deze klanten hebben Niks Met Cijfers, maar moeten

Lees verder »
Geld verdienen
Geld
Guiselaine

Handige Links

Vandaag heb ik wat handige financiële links voor je van instellingen die ik zelf ook gebruik met uitleg wat je ermee kan en de voordeel

Lees verder »