Factuur 2021 pdf om te versturen

Facturen in Excel maken

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Als je geen boekhoudprogramma hebt dat facturen maakt, kan je dit doen in Word of Excel. In Word heb je een rekenmachine nodig om de berekeningen te doen of je doet ze in Excel en verplaatst ze vervolgens naar je Word-document. Daarom heb ik een facturatiesysteem in Excel gemaakt dat makkelijk te gebruiken is. Jij kan dit downloaden en het Excel facturatiesysteem gebruiken. Hieronder volgt de uitleg.

Voer factuurgegevens in

Factuurregel aanmaken


Op het tabblad 2021Facturen staan de factuurnummers in kolom A. Deze zijn in orde zoals de Belastingdienst vereist. Indien je meer dan 30 facturen nodig hebt, kan je de lijst naar beneden uitbreiden en meer facturen maken. Vergeet ook niet de tabbladen voor factuur 31 en verder aan te maken en kopiëren.

In kolom B vul je de klant in, in kolom C de persoon naar wie de factuur moet gaan, in kolom D het adres van het bedrijf, in kolom E de postcode en kolom F de plaats van het bedrijf. In kolom G staat de factuurdatum. Vaak de datum waarop je de factuur maakt en verstuurt. In kolom H vul je het bedrag in dat je wilt innen exclusief btw. In kolom I geef je een beschrijving van je geleverde dienst.

In kolom J en K hoef je niets te doen bij het invullen van H worden deze bedragen automatisch berekend met 21 procent BTW. Heb je een andere btw tarief dan moet je de formule aanpassen in kolom J bij de facturatieregel waar een andere btwpercentage geldt. Dus bij 6 procent btw vervang je de 21 in de formule door 6 en bij 0 procent btw laat je deze cel leeg.

In kolom L kun je bijhouden of de factuur is betaald en in kolom M moet je nadenken wanneer je bijvoorbeeld een aanmaning stuurt of een andere termijn dan de 2 weken op de factuur.

Elke regel is een andere factuur. Je ziet de gegevens die je invoert op het tabblad met hetzelfde factuurnummer.

Microsoft 365 Personal - Nederlands - 1 jaar abonnement (download)
Microsoft 365 Personal – Nederlands – 1 jaar abonnement (download)
Microsoft 365 is de nieuwe Office | Nederlands | 1 jaar | 1TB cloudopslag | voor 1 gebruiker | 5x PC, Mac of Chromebook, Android
Score 4.4 van 5 sterren.
€69,-
Direct beschikbaar
Gratis verzenden
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Microsoft 365 Personal - Nederlands - 1 jaar abonnement (download)
Microsoft 365 Personal – Nederlands – 1 jaar abonnement (download)
Microsoft 365 is de nieuwe Office | Nederlands | 1 jaar | 1TB cloudopslag | voor 1 gebruiker | PC, Mac of Chrome
Score 0.0 van 5 sterren.
Mogelijk niet beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken

De factuur zelf

Factuur in Excel

Elke factuur heeft een eigen tabblad, waarin de gegevens die zijn ingevoerd op het tabblad Facturen automatisch worden ingevoerd.

Op het tabblad Factuur 202101 moet je rechts boven Adres, Postcode en stad vervangen door jouw eigen adres (bedrijfsadres). Dit geldt ook voor A22 waarin je jouw bankrekeningnummer, bedrijfsnaam en woonplaats moet invoeren. En ook A32- A38 vul je eigen gegevens in. Eenmaal ingevoerd op het tabblad Factuur 202101 wordt het automatisch aangepast in de andere tabbladen.

Factuur verzenden

Factuur opslaan

Je kunt de Excel met alle facturen niet naar jouw klant sturen, want daarin staan al je facturen. Het handigste is om een pdf te sturen. Dit kan nadat je alles hebt ingevoerd in bijvoorbeeld tabblad Factuur 202101 en vervolgens in menu bestanden kiest voor als kopië opslaan. Kies in het geopende blad de map waarin je deze wilt opslaan. Je geeft de factuur een naam. Het handigst is het factuurnummer, de naam van de klant en de naam van de opdracht. Kies bij het opslaan als PDF. Klik vervolgens op opslaan en dan heb je een factuur in pdf die je naar je klant kunt sturen.

Factuur 2021 pdf om te versturen

Het leukst is als je ook je logo toevoegt en de factuur aanpast in de kleuren van je bedrijf. Mail me als je daar hulp bij nodig hebt.

Heb je vragen of wil je het facturatiesysteem uitbreiden, neem dan gerust contact met me op.

Dit blog bevat affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou geen extra geld en je helpt mij om mijn research naar nieuw materiaal voor Niks met Cijfers te kunnen bekostigen. Dank je wel daarvoor! Wil je iets bestellen via Bol.com? Als je op de banner bovenaan het blog klikt steun je mij en mijn werk zonder dat het jou een cent meer kost. 

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Netwerk
Onderzoek
Guiselaine

Klanten

De lijst van mijn klanten vanaf 13 augustus 2012 toen ik mijn bedrijf oprichtte tot nu toe. Deze klanten hebben Niks Met Cijfers, maar moeten

Lees verder »
Geld verdienen
Geld
Guiselaine

Handige Links

Vandaag heb ik wat handige financiële links voor je van instellingen die ik zelf ook gebruik met uitleg wat je ermee kan en de voordeel

Lees verder »