Studieschuld barometer

Mijn studieschuld, daar wil ik niks van weten

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Dit jaar deed ik mee aan de studieschuld challenge van Maaike van fuck die studieschuld . Ik volg haar al een tijdje en zag de challenge en dacht ik ga mee doen. De challenge bestond uit 7 opdrachten in 7 dagen. Hier zijn de opdrachten en hoe ik het er vanaf bracht.

Challenge 1 Niks uitgeven

De eerste dag was meteen een pittige challenge. Je mocht die dag niks uitgeven. Noch cash, Noch pinnen en nog via internet. Net die dag moest ik een aangetekende post sturen naar een van mijn opdrachtgevers. Dus ik moest het huis uit en naar het winkelcentrum. Het is me gelukt. Ik heb alleen het pakket op de post doen betaald die dag (Dat mocht).

Ik ben niet iemand die koopt, koopt en koopt. Toch was het lastig om niet effe naar de super te gaan en een boodschap te halen. Ik heb de eerste challenge overleefd.

The Student Debt Manifesto: How to Pay Off Student Loans Faster and Gain Financial Freedom.
The Student Debt Manifesto: How to Pay Off Student Loans Faster and Gain Financial Freedom.
Score 0.0 van 5 sterren.
€8,51
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken

Challenge 2 kleingeld

Zoek kleine bedragen die je uitgeeft op je rekening en kies een uit en geef die een hele week niet uit. Dit was iets makkelijker nu met Corona maatregelen dan normaal, want als ik op locatie werk koop ik soms lunch. Dat zijn kleine bedragen, maar toch best vaak. Ook dit lukte deze week min of meer, want donderdag toen ik op locatie werkte begaf mijn waterfles het en dus kocht ik water. Kleine cheat😊.

Challenge 3 terugbetaal doel

Op dag 3 moest je een aflosdoel bedenken. Dus ik heb bedacht dat van ieder deel van een factuurbedrag die naar privé (dit is een vaste percentage per factuur) gaat daarvan 10 procent naar mijn studieschuld zal gaan. Ik heb daarvoor bij Knab een speciale aflosspaarrekening geopend, want je kunt een minimum van 5 euro naar Duo overmaken. En aangezien het gaat om iedere factuur die ik betaald krijg kunnen het grote of kleine bedragen zijn. Iedere keer als er 5 euro op staat zal ik dat overmaken.

Ik heb ook een mooie thermometer hangen om mijn doel te visualiseren. Ik ben benieuwd hoeveel er weg is aan het eind van 2020.

Challenge 4 Verkoop iets

Verkoop een ding. Ik had al een standaard voor de laptop op Marktplaats staan en heb nog erbij gezet een grote opbergdoos. Beide heb ik niet meer nodig, want de eerste past mijn laptop niet en tweede heb ik die spullen erin opgeruimd en weg gedaan, minimaliseren blijft een doel van mij. Deze opdracht was een makkie voor mij.

10 Ways To Save On Online Shopping
10 Ways To Save On Online Shopping
Score 0.0 van 5 sterren.
€0,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken

Challenge 5 Vertel iemand over je studieschuld

Vertel iemand over je studieschuld. Meeste mensen om me heen weten dat ik een studieschuld heb, maar niet hoe groot het is. Tot en met 2012 loste ik meer dan de minimale bedrag af, 500 euro per maand. Dat kon makkelijk met mijn salaris. Toen ik voor mezelf begon, leek me dat niet verstandig, want moest eerst kijken hoeveel ik ging verdienen en buffer hebben. Daarna ging ik reizen en zette ik het afbetalen op pauze of loste het minimum af tot nu toe. Ik heb nog iets bijna 34.000 euro om af te lossen. Zo ik heb iemand verteld, jij de lezer😊.

Challenge 6 Minder advertenties

Zorg dat je minder reclame onder ogen krijgt. Doordat ik minimalisme aanhang ontvang ik geen tot weinig reclame. Ik ben toch door mijn mail heen gegaan en heb nog twee nieuwsbrieven opgezegd. Ik had al een Ja/Nee sticker dus daar geen problemen.

Challenge 7 Betaal een klein bedrag aan je studieschuld

Maak een bedrag over aan Duo. Oké, die had ik niet verwacht. Moet ik nou echt een bedrag nu meteen aan Duo overmaken? Ik heb nog niks verkocht via Marktplaats dus dat geld was er niet om over te maken. Vooruit dan ik maak 5 euro over! Zo mijn eerste aflossing in jaren is gedaan! Weliswaar het minimum dat mag, maar een begin.

Studieschuld barometer

De challenges waren een leuke uitdaging en hebben me aan het denken gezet over mijn studieschuld. Het is de enige schuld die ik heb. En het moet weg, want anders heeft het vermogen dat ik aan het opbouwen ben met investeren geen waarde. Dus de komende tijd kan Duo veel 5 euro overmaking verwachten van mij.

UPDATE: Einde van het jaar ga ik richting 32.000 euro grens, de rente is eindelijk 0. Dus komt niks meer bij aan rente. Hopelijk kan ik volgend jaar meer aflossen en wordt het beter dan dit Corona jaar qua inkomsten.

Deze blog verscheen eerder op Wanderingguiselaine.nl en is upgedate voor dit platform.

Dit blog bevat affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou geen extra geld en je helpt mij om mijn research naar nieuw materiaal voor Niks met Cijfers te kunnen bekostigen. Dank je wel daarvoor! Wil je iets bestellen via Bol.com? Als je op de banner bovenaan het blog klikt steun je mij en mijn werk zonder dat het jou een cent meer kost. 

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Netwerk
Onderzoek
Guiselaine

Klanten

De lijst van mijn klanten vanaf 13 augustus 2012 toen ik mijn bedrijf oprichtte tot nu toe. Deze klanten hebben Niks Met Cijfers, maar moeten

Lees verder »
Geld verdienen
Geld
Guiselaine

Handige Links

Vandaag heb ik wat handige financiële links voor je van instellingen die ik zelf ook gebruik met uitleg wat je ermee kan en de voordeel

Lees verder »