Week 1

Werkuren bijhouden in Excel

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Voor de Belastingdienst moet je bijhouden hoeveel uur je aan jouw bedrijf besteedt om aan het urencriterium te voldoen. Het is ook handig voor jezelf om bij te houden hoeveel uur je ergens aan besteedt. In het begin hield ik dat gedetailleerd bij in Excel. Ik wil graag deze Excel met jou delen.

De Excel

Overzicht tabbladen

De eerste foto geeft je een overzicht van de beschikbare tabbladen. Voor elke week heb ik een tabblad gemaakt en een nummer gegeven. Dit zijn de weken waarin je je uren per week kunt aangeven. In het Memo tabblad zie je berekeningen met het aantal gewerkte uren en in het tabblad Jaaroverzicht uren zie je het aantal uren dat je per project in een jaar hebt besteed.

De week

Week 1

Op de tabbladen week 1 t / m week 52 vul je de uren in die je aan een bepaald project hebt besteed. De namen van de projecten verschijnen hier van zelf, omdat je ze invoert op het tabblad Jaaroverzicht uren. Je zoekt de datum en het project op en komt dan bij een cel en vult in hoeveel uur je die dag aan het project hebt gewerkt.

Het systeem rekent automatisch hoeveel uur je die dag of week hebt gewerkt. In kolom J kun je zien hoeveel uur je in die week aan een project hebt besteed.

Microsoft Office Professional Plus 2019 Word excel License key PRO
Microsoft Office Professional Plus 2019 Word excel License key PRO
Score 5.0 van 5 sterren.
Mogelijk niet beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken

Kopieer het bestand om deze Excel nog een jaar te gebruiken. Leeg de Excel met de ingevoerde uren. En in week 1 op maandag vul je de datum in die valt op maandag in de week van 1 januari. Vóór 2021 is dit 28 dec 2020. Als je dit invult, veranderen de overige gegevens automatisch en is het overzicht weer klaar voor een nieuwe jaar.


Excel tabblad Jaaroverzicht uren

Jaaroverzicht uren

In het tabblad Jaaroverzichturen vul je de projecten in waaraan je werkt. Dit is altijd mogelijk. Je hoeft niet alle projecten in één keer neer te zetten. Noteer eerst het project en daarna de uren in de week tabs, anders zie je niet om welk project het gaat. Dit is mogelijk in kolom A. Op indirecte uren heb ik al een aantal dingen voor je op een rijtje gezet. Wees vrij om ze aan te passen. Dit kan op dit tabblad.

In kolom BC zie je het totaal aantal uren dat je in het jaar aan een project hebt gewerkt. Ik heb de tussenkolommen verborgen, met de uren per week. Ze zouden het overzicht alleen maar onduidelijk maken.

Memo tab

Memo

Je hoeft niets in te vullen op het Memo-tabblad. Je leest hier alleen de gegevens. Zo kun je zien of je de 1225 uur van de belastingdienst haalt of hoeveel uur je nog mist. Ook kun je per project zien hoe groot dat aandeel uren is vergeleken met het totaal aantal uren.

Veel plezier ermee, laat het me weten als je vragen hebt: cursus[@]niksmetcijfers.nl.

Dit blog bevat affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou geen extra geld en je helpt mij om mijn research naar nieuw materiaal voor Niks met Cijfers te kunnen bekostigen. Dank je wel daarvoor! Wil je iets bestellen via Bol.com? Als je op de banner bovenaan het blog klikt steun je mij en mijn werk zonder dat het jou een cent meer kost. 

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Netwerk
Onderzoek
Guiselaine

Klanten

De lijst van mijn klanten vanaf 13 augustus 2012 toen ik mijn bedrijf oprichtte tot nu toe. Deze klanten hebben Niks Met Cijfers, maar moeten

Lees verder »
Geld verdienen
Geld
Guiselaine

Handige Links

Vandaag heb ik wat handige financiële links voor je van instellingen die ik zelf ook gebruik met uitleg wat je ermee kan en de voordeel

Lees verder »